09 November 2017

FIT & FOODIE CARNIVAL 2017 PADA 19 NOVEMBER DI SEREMBAN 2 ANJURAN IJM LAND

Hari ini bertempat di IJM LAND , Seremban 2 Sales Gallery adanya sedang media untuk FIT & FOODIE Carnival 2017.

Fit & Foodie Carnival 2017

FIT & FOODIE Carnival 2017 yang akan berlangsung pada hari AHAD, 19 November 2017 di IJM LAND S2 Sales Office dari pukul 9.00 pagi hingga 6.00 petang dengan pelbagai aktiviti menark yang boleh disertai.

Datang dan sertai aktiviti menarik yang akan berlansung di Karnival tahunan IJM Land yang bertemakan ' Fit & Foodie Carnival 2017 ' seperti pencarian ikon ' Ms. dan Mr. Fit Fashion ', anda juga boleh menyertai pertandingan ' Best Jazzercise Dance ' ( gabungan di antara senaman aerobik dan tarian kecergasan ), ' Corner Contest Resepi ' Wall Climbing, Bungee Run dan Zumba.

Tidak ketinggalan jugak aktiviti untuk kanak-kanak seperti pertandingan mewarna dan pertandingan tarian kecergasan.

Bagi mereka yang meminati makanan, pihak karnival  menyediakan pelbagai jenis makanan yang dijual dari pelbagai trak makanan da gerai. Pihak karnival jugak menyediakan kupon dan anda boleh mengunakan kupon tersebut untuk membeli makanan denga harga yang berpatutan.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi:

Ms Linda - 0133382529
Ms Ally - 0172221716


Anda juga boleh datang ke IJM Land Office pada 10 November 2017 untuk pendaftaran.


Kemuncak Aktiviti dalam Karnival ' Fit & Foodie Carnival 2017 '

Cabutan bertuah untuk khas pembeli-pembeli hartanah IJM Land dengan 30 hadiah untuk dimenangi.

Bagi mereka yang berminta untuk membeli hartanah IJM Land pada 18 dan 19  November 2017, mereka berpeluang mendapatkan rebat tambahan dengan membeli mana-mana hartanah IJM Land.

Penampilan Istimewa Selebriti dan Pemain Badminton Negara 

Pemilihan Juara Masterchef Malaysia, Dato' Chef Fazley Yaacob dan juga pemenang pingkat Perak pada Sukan Olimpik Rio 2016, Goh Liu Ying sangat bertepatan dengan Tema ' Fit & Foodie Carnival 2017 ' .

Karnival ini memberi fokus kepada dua isi penting iaitu pemakanan dan kecergasan di dalam kehidupan rakyat Malaysia sekarang.

Dato' Chef Fazley Yaacob akan berkongsikan tip pemilihan makanan berkhasiat, cara masakan dan mengajar pengunjung bagaimana memilih makanan yang berkhasiat tetapi masih tetap sedap untuk dinikmati. 

 
Goh Liu Ying pulak akan berkongsi pendapat tentang gaya hidup sihat dan tip untuk menjadikan badan kita sihat dan fit.

Sudah pastinya dengan kehadiran selebriti dan ikon sukan, serta pelbagai aktiviti sepanjang karnival berlangsung akan menjadikan hari anda dipenuhi dengan ilmu-ilmu yang berfaedah, meluangkan masa yang berkualiti dengan keluarga dan mengeratkan silaturahim dikalangan penduduk Seremban 2.

Untuk maklumat lanjut mengenai karnival ini , anda boleh layari facebook Event IJM Land Fit & Foodie Carnival 2017 atau hubungi Pejabat Jualan IJM Land Seremban 2 di talian 1 800 222 456. 
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

09 June 2017

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

( Bismillahhir rahmanir rahim )  بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Alhamdulillah bila minat itu ada, dibiarkan berapa lama sekalipun kerana kesuntukan masa mesti akan dilaksakan juga. Akhir saya menulis di blog saya tak silap tahun 2014, tapi tak ingat la pulak bulan berapa. Sebab apa saya biarkan blog saya terbiar begitu sahaja? Ada dua sebab.

Pertamanya saya habis belajar  Degree dan pulang ke kampung saya di Segamat untuk menjalani latihan praktikal saya selama enam bulan. Habis latihan praktikal, saya ditawarkan bekerja di Syarikat yang saya jalani latikan praktikal. Rasa bersyukur sangat kerana dapat bekerja di Syarikat yang gah di Malaysia ini, dan boleh duduk dengan family. Saya ambil keputusan untuk tinggalkan dunia blog kerana saya kena memberikan sepenuh perhatian kepada kerja saya. Nama pun syarikat yang gah, dikenali ramai bebanan kerja yang diterima tak perlu cakap la, orang kata berbaloi la dengan gaji yang diterima cuma masalah nya di sini, saya dilamar orang. Gatai hendak kahwin.

Ini sebab keduanya, hendak berkahwin. Bakal suami pulak duduk nun jauh hujung benua semenanjung malaysia, Kukup, Johor. Aduhai, berbelah bahagi betul. Sudah kahwin mestilah hendak duduk bersama kan, tetapi sayang pulak dengan kerja yang ada. Bila fikir panjang, kata putus sudah ada kami ambil kata sepakat untuk duduk berjauhan sementara saya dapat kerja lain di Johor Bahru sana. Cari punya cari sudah setahun saya dan suami duduk berjauhan.

Satu hari, suami saya beritahu yang syarikat dia menyuruh suami saya mengendalikan projek baru di Lukut, Port Dickson. Suami saya meminta saya mengikutnya pergi kesana. Fikir panjang saya masa tu, nak tak nak saya terpaksa lepaskan jugak kerja saya. Tetapi rezeki Allah SWT yang mana satu mahu saya dustakan, sibuk dengan urusan suami saya hendak pindah, saya diterima untuk interview di sebuah Syarikat Perbankan yang ramai pengguna nya. Alhamdulillah di terima dan ditempatkan di Bangi, Pusat Latihan. Dekat dah dengan area suami saya bekerja. Bersyukur sangat-sangat. Kami beli rumah di Nilai dan sekarang ini, saya mahupun suami akhirnya duduk bersama.

So sekarang ini, bila sudah duduk dekat dengan Kuala Lumpur, perasaan hendak ke event-event ( dulunya saya aktif ) berkobar-kobar. Iyalah duduk Johor dulu, kalau ada event, terpaksa tolak. Jauh perjalanannya. Berbalik kepada mahu aktif semula dalam dunia blog, saya terus cari blogger yang boleh edit blog saya dengan harga yang berpatutan, akhirnya jumpa blogger MaisarahSidi.com. Mai buat dengan baikkan, tengoklah blog saya sekarang ini. Hasil titik peluh Mai la ni.

Serba sedikit sebab kenapa saya biarkan blog saya terbiar. Sekarang saya ada kerja sepenuh masa ( tetap ), saya duduk dengan suami saya, duduk pulak dekat dengan Kuala Lumpur.... Hello kawan lama, saya kembali semula dalam dunia blog.
Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr
Secantikmanis © . Designed by MaisarahSidi.com